Categoria

Categoria


Josep Vila i Casañas 

Sabadell (Barcelona), 7 de novembre de 1966

És un dels directors de cor més prestigiosos de Catalunya i l’Estat Espanyol. La seva especialitat és el repertori vocal a capella, i també la literatura coral-orquestral de tots els temps.

Com a compositor es dedica principalment a la música vocal-instrumental i és autor d’un ampli catàleg d’obres per a cors infantils i juvenils, per a cor mixt a capella i per a cor i
orquestra. Entre les seves obres més interpretades arreu del món destaquen Sanctus-Benedictus (1992) i Salve Regina (2001).

Altres obres més recents són Te Deum, per a mezzo-soprano, cor i orquestra, Missa Sanctus-Benedictus, per a dos cors a cappella, i l’oratori Veni Creator Spiritus, per a quatre solistes, cor i orquestra, estrenat al Palau de la Música de Barcelona l’any 2016.

Ha estat director titular de l’Orfeó Català (1998-2016), del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (2011-2016), del Cor de la Radiotelevisió Espanyola (2007- 2010) i del Cor Lieder Càmera (1990-2006). Ha enregistrat per als segells Columna Música, La Mà de Guido, Ars Harmonica, Anacrusi, TVC Disc i RTVE.

Actualment és principal director convidat del Cor de Cambra del Palau de la Música.

Ha col·laborat puntualment amb formacions com el Coro Nacional de España, l’Orfeón Donostiarra, el Cor de l’Acadèmia Franz Liszt de Budapest, el Coro Juvenil Nacional Simón Bolívar de Veneçuela, la Orquesta de Radiotelevisión Española,  la Orquestra Barroca Catalana, l’Orquestra Clàssica Nacional d’Andorra, l’Acadèmia 1750, l’Orquestra Simfònica del Vallès i la Orquesta Sinfónica de Málaga.

En la seva faceta de preparador de cor ha treballat al costat de les principals batutes del panorama internacional: Daniel Barenboim, Daniele Gatti, Simon Rattle, Gustavo Dudamel, Marc Minkowski, Jean-Christophe Spinosi, René Jacobs, Lorin Maazel, Helmuth Rilling i Franz Brüggen, entre d’altres.

Des del 2005 és professor de direcció de cor a l’Escola Superior de Música de Catalunya. També imparteix regularment tallers, seminaris i masterclasses a diverses ciutats europees i llatinoamericanes.Articles del blog relacionats

Product successfully added to the product comparison!