Categoria

Categoria


Jordi Vergés Riart 

“El toc més net al servei de la música més pura”

“Talent, musicalitat i un domini de l'art de la registració que fan que Jordi Vergés tregui el millor de cada instrument”

“Intel·ligència en al construcció del programa, discurs musical sòlid i sensibilitat exquisida”

Jordi Vergés Ricart és l'organista més sensible i clar (en la tècnica, en el discurs musical i l'ús dels registres) de la seva generació. Domina un ampli repertori que va des de la música antiga ibèrica fins als músics dels nostres dies passant pel repertori internacional barroc i romàntic. Construeix els programes a mida de cada instrument per tal que aquest ofereixi tots els seus colors i registres al servei d'una música que, a les seves mans, només pot commoure i plaure el públic.


Estudià la carrera de piano sota la direcció de Josep M. Raja en el Conservatori de Tarragona. Posteriorment, sentint-se atret per l´orgue, inicià els seus estudis en el Conservatori Municipal de Barcelona amb el professor Jordi Alcaraz i, sota la direcció de la prestigiosa organista Montserrat Torrent, acabà els graus Mitjà i Superior de l´esmentat instrument ambdós amb Matrícula d´Honor i Premi d´Honor per unanimitat. Més tard es graduà com a professor superior d´orgue.

Amplià els seus estudis amb el professor Hans van Nieuwkoop al Sweelinck Conservatorium d´Amsterdam, on després continuà perfeccionant el seu repertori organístic amb Pieter van Dijk i Jaques van Oortmerssen i ha participat en cursos d’interpretació amb M. Torrent, M. Radulescu, L.F. Tagliavini, etc. L´any 1986 guanyà el Primer Premi d´orgue en el Concurs Permanent de Joves Intèrprets de JJ.MM. d´Espanya celebrat a l´església de Sta. Maria de Maó (Menorca). Ha estat membre invitat de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE) i també ha estat premiat per la fundació R. Parramon de Barcelona.

Ha donat nombrosos recitals arreu dels Països Catalans, Espanya, Europa i E.U.A., essent invitat en importants festivals internacionals de música. L’any 1996 amb el suport de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Tarragona creà el Festival Internacional d’Orgue de Tarragona del qual n’ha estat director artístic durant les dotze edicions en que s’ha celebrat. L’any 2009 va participar amb diversos concerts i amb una ponència organitzada pel Departament d’Orgue de la University of Washington a la Western Early Keyboard Association Conference celebrada a Tacoma (Seattle- E.U.A).

És coautor, junt amb l’escriptora Fina Anglès, del llibre “Orgues del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre” que ha editat la Diputació de Tarragona l’any 2013. Una de les empreses més complexes on ha intervingut ha estat l’organització i coordinació del llarg i costós procés de reconstrucció de l’orgue de la Catedral de Tarragona inaugurat l’any 2013. Ha enregistrat per Catalunya Música, RNE i ha efectuat enregistraments discogràfics per Loft Recordings (Seattle- E.U.A.), “La Bottega Discantica” (Milà- Itàlia) i Audiovisuals de Sarrià (Barcelona). Actualment és professor d’orgue del Conservatori Professional de Tarragona i organista titular de la Catedral de Tarragona.

Product successfully added to the product comparison!