Categoria

Categoria


Miquel Oliu i Nieto 

"Hi ha poca música tan delicada i evocadora com la de'n Miquel Oliu. Domini dels materials, forma extraordinàriament fluïda, imatges poètiques penetrants, silencis profunds i excepcional capacitat comunicativa: un compositor brillant."

Ramon Humet

Músic, format com a pianista i compositor. Guardonat amb el “XXXII Premi Reina Sofia de Composició Musical” (2015), amb l’obra Al·legories de tardor per a orquestra simfònica, estrenada a Madrid  per la Orquestra de Rtve. Compositor de la “Xarxa de Músiques” de Joventuts musicals de Catalunya- Fundació Ferrer-Salat, durant el curs 2016-17.

El seu catàleg reuneix obres tant per a instruments solistes, com per diversos conjunts de cambra i orquestra.

Format al Conservatorio Superior de Musica de Aragón (Saragossa) amb el professor Agustí Charles acabant la carrera superior el 2002. En la seva evolució com a compositor ha estat molt important el contacte amb Ramon Humet de qui rep classes de manera més o menys regular durant dos anys (2010-2012).

Ha rebut consells de Josep Soler i Benet Casablancas, entre d’altres.  Assisteix a diverses classes magistrals i cursos de perfeccionament destacant els de Sofia Gubaidulina (2013) i Tristan Murail (2015) a Saragossa.

Nascut a Barcelona el 1973, inicia els seus estudis musicals i pianístics a Olot amb Mercè Valls de l’Acadèmia Marshall de Barcelona. Format al Conservatori Superior de Música de la mateixa ciutat amb Antoni Besses que el qualifica de “pianista intel·ligent, refinat i profund”; obtenint el títol superior de l’especialitat amb les màximes qualificacions i diversos premis.

En la seva evolució musical i pianística destaca la influència del pianista i pedagog belga Frédéric Gevers de qui va rebre classes regularment. Ha rebut consells de Mercè Roldós, JMªColom, Michel Béroff (París) i Pascal Devoyon (Berlín) entre d’altres.

El seu interès per la música en la seva vessant més teòrica i creativa –escriu música des de petit- el porta a cursar d’altres assignatures, obtenint així també els títols superiors de Pedagogia, i de Solfeig, Acompanyament i Teoria de la música, (pla 66) amb les màximes qualificacions. Destaca els cursos d’anàlisis de música del S.XX amb Carles Guinovart i Roy Howat.

Actualment, paral·lelament a la composició, desenvolupa la seva activitat professional en el camp de la pedagogia com a professor de piano a l’Escola-Conservatori Professional de música de Vic (des del curs 02-03). 

És amant dels infants, de la natura i del silenci.Articles del blog relacionats

Product successfully added to the product comparison!