Categoria

Categoria


Feliu Gasull 

( Barcelona, 25 de març de 1959)


FELIU GASULL I ALTISENT és sens dubte un dels guitarristes i compositors catalans de més projecció nacional i internacional. Les seves obres i les seves actuacions són apreciades arreu del planeta per la seva singularitat i sensibilitat.

La frescor i lluminositat mediterrània de la seva creació fa facilment identificable la seva producció sempre però original i sorprentent. La seva trajectòria inicia amb una formació acadèmica molt completa com a guitarrista i compositor: Certificat d'Études Superieures de Guitare al Conservatoire de Musique de Genève (Suïssa); Diplome de Capacité Professionelle de Guitare al Conservatoire de Musique de Genève (Suïssa); Master of Music (Composition) a la Indiana University (Bloomington, Indiana, EUA).

De seguida va començar a rebre premis entre els que destaquen: Carmichael Competition (per a música coral) (EUA), 1988 i el Premi Ciutat de Barcelona, 1991. Ha impartit docència a nombrosos centres superiors d'arreu: Latin American Music Center, Indiana University (Bloomington, Indiana, EUA); Columbia International Music Festival (Maryland, EUA); University of New Mexico (EUA); Universidad Católica de Santiago de Chile (Chile); i a l'ESMUC on és professor de composició des del 2004.

Ha treballat com a compositor resident i solista amb nombroses orquestres, d'entre l'es quals destaquem: Symphony Orchestra
of Indiana University (Bloomington, Indiana , EUA); New Music Ensemble (Indiana Unisersity, Bloomington, Indiana , EUA); Baltimore Chamber Orchestra (Columbia, Maryland, EUA); Sinfonieta de Caracas (Veneçuela); Orquestra de Cambra del Teatre Lliure (Barcelona); Orquestra Ciutat de Barcelona; Santa Fe Symphony Orchestra (New Mexico, EUA); Chamber Orchestra of the Santa Fe Music Festival (New Mexico, EUA); Coral Cantiga (Barcelona); Cor Polifònica de Puigreig; Nieum Ensemble (Holanda); Coral Lerània (Barcelona); Forum Vocal (Barcelona); Orquesta del IV Festival Iberoamericano de Guitarra (Santiago de Chile, Chile); Cor de Tarragona; Grup 21; Cor de Lleida; World Youth Choir; etc.

Ha enregistrat més de 15 LP/CD amb obra pròpia i ha col·laborat en més de 25 enregistraments més com a intèrpret acompanyant d'altres artistes. El seu catàleg de prop de 150 obres inclou tots els gèneres, però només una trentena de les obres han estat editades.Articles del blog relacionats

Product successfully added to the product comparison!