Categoria

Categoria


El Cor de la Ràdio Sueca canta obres de Josep Vila, Feliu Gasull i Bernat Vivancos

Publicat al: 25/01/2017 09:25:38
Categories: Concerts , Notícies , Premsa i mitjans

El Cor de la Ràdio Sueca canta obres de Josep Vila, Feliu Gasull i Bernat Vivancos

El proper dissabte dia 28 de gener de 2017 el sabadellenc Josep Vila i Casañas dirigirà el Cor de la Ràdio Sueca amb un programa protagonitzat per música del mateix Josep Vila juntament amb obres de Bernat Vivancos, Feliu Gasull i Alejandro Yagüe. És el primer cop que aquesta prestigiosa formació coral professional convida un director de l’estat espanyol a dirigir un dels seus concerts.


Serà el primer  director de l’estat espanyol convidat a dirigir el que està considerat un dels millors cors del món.


Tal com explica el mateix Josep Vila «quant el Cor de la Ràdio Sueca es va posar en contacte amb mi ho va fer interessat tant per la meva faceta de director com de compositor. Volien que anés a dirigir-los un programa de música meva». Josep Vila coneix bé suècia, hi va passar un any de formació de postgrau amb Eric Ericsson, referent indiscutible a nivell mundial de la direcció coral: «Suècia era en aquell moment, i encara és ara, la punta de llança indiscutible de la música coral del planeta. Allí vaig poder treballar i aprendre a un nivell que no és possible fer-ho enlloc més.» El concert que aquest dissabte dirigeix Josep Vila es podrà escoltar ben aviat a Catalunya Música en el marc del programa internacional d’intercanvi de concerts de la UER.


Amb aquest concert Josep Vila inicia una nova etapa professional com a director convidat a nivell internacional.


Després d’exercir la titularitat dels cors amateurs i professionals més prestigiosos de l’estat (Cor Lieder Càmera, Cor de RTVE, Cor de Cambra del Palau, Orfeó Català, etc) Josep Vila inicia una nova etapa de la seva trajectòria artística que es recolzarà en dos grans pilars: una carrera com a director convidat a nivell internacional i una dedicació més intensiva a la composició. Compaginarà aquestes dues activitats amb la docència, una de les seves grans passions, a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya).

Entrades relacionades

Product successfully added to the product comparison!