Categoria

Categoria


Miquel Villalba 

 “un dels pianistes més dotats de la seva generació”, Frédéric Gevers “intèrpret curós i intel·ligent, dotat d’una tècnica precisa i flexible, i d’un so bellíssim”, (La semaine d’Anvers, Bèlgica) “tècnica prodigiosa i mecanisme perfecte”,  (El correo de Andalucía) “pianista de dots impressionants: mestria tècnica, seguretat en els propis mitjans i exactitud interpretativa... músic de gran personalitat... un mestre”, (Diari ABC) Miquel Villalba darrerament ha estrenat el Concert en Re per a piano i orquestra de Francesc Civil i és el curador de l'edició de l'integral pianística del mateix compositor que FICTA està preparant. Actualment ofereix tres programes diferents: Variacions Goldberg de J.S.BACH (que ha portat amb gran èxit al disc), Monogràfic Francesc Civil i Castellví (1895-1990) amb una selecció de música d'aquest interessantíssim compositor i Diàlegs/Dialogues amb preludis de K. SZYMANOWSKI, C. DEBUSSY i F. MOMPOU.


Format a l’Escolania de Montserrat i al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb Antoni Besses, M. Villalba ha estat, a més, deixeble de Claude Helffer a París i del mestre belga Frédéric Gevers, el qual no dubtà a qualificar-lo com “un dels pianistes més dotats de la seva generació”. En la seva brillant trajectòria acadèmica cal destacar els Premis d’Honor de Piano i d’Acompanyament. Ha guanyat, també, nombrosos premis en concursos nacionals i internacionals de piano (Albacete, Granada, Berga, Carlet, “Maria Canals” de Barcelona, Eivissa, “Jonge Virtuozen” de Bèlgica, etc.) i ha estat guardonat amb el Premi de l’Associació Catalana de Compositors i el Premi “Generalitat de Catalunya”.

Ha actuat en recital, amb grups de cambra i com a solista amb orquestra a Espanya, França, Regne Unit, Bèlgica, Alemanya, Brasil, Veneçuela, Filipines i la crítica ha estat unànime: “intèrpret curós i intel·ligent, dotat d’una tècnica precisa i flexible, i d’un so bellíssim” (La semaine d’Anvers, Bèlgica); “tècnica prodigiosa i mecanisme perfecte” (El correo de Andalucía); “pianista de dots impressionants: mestria tècnica, seguretat en els propis mitjans i exactitud interpretativa... músic de gran personalitat... un mestre” (Diari ABC). Pianista de gran versatilitat, el seu repertori abasta des del Barroc fins els nostres dies i el seu recolzament a la música actual li ha valgut nombroses dedicatòries d’obres contemporànies. La seva àmplia discografia comprèn obres des de Franz Liszt a Paul Hindemith i cal destacar la integral pianística de Manuel Blancafort per al segell NAXOS, que ha estat aplaudida per la crítica especialitzada europea.Articles del blog relacionats

Product successfully added to the product comparison!