Categoria

Categoria


Josep Ollé i Sabaté 

Josep Ollé i Sabaté (Tortosa, 1987) es forma musicalment al Conservatori de Tortosa on rep de Joan Vidal i Arasa les primeres classes de composició. El 2005 es trasllada a Barcelona per continuar la seva formació a l’Escola Superior de Música de Catalunya on es gradua en Pedagogia Musical (2009) i en Composició (2014) sota el mestratge de Bernat Vivancos i d’Albert Guinovart. També cursa el Màster de Recerca en Educació (2013) a la Universitat Autònoma de Barcelona. El 2012 participa a l’European Composer’s Masterclass 2012 (Ochsenhausen) on rep els consells de Bo Holten i Gunnar Eriksson.

Josep compon principalment música coral amb un interès especial per la poesia catalana i els textos sacres. Les seves obres han estat interpretades per l’Orpheus-Vokalensemble, el C.H.O.I.R. Chor, el Cor de Cambra Bach Zum Mitsingen, l’Orfeó Català, Pax Cor de Cambra, el Cor de Cambra Tyrichae, el Cor Infantil Sant Cugat, el Cor de Noies Exaudio i el Cor de Noies de l'Arc entre d’altres cors en diversos països europeus. També està interessat en el teatre musical i va escriure la música de “L’esbudellador de Whitechapel”, en cartell a Barcelona (Teatre del Raval) el 2014. Ha estat guardonat en diversos premis de composició entre els que destaquen els “Premis Catalunya de Composició Coral 2013” i el “XXIV Premi Ciutat de Reus de composició per a corals infantils 2015”. Ha rebut encàrrecs del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, de Corals Joves de Catalunya, de laLandesakademie für die musizierende Jugend in Baden-Württemberg i de l’11th World Symposium on Choral Music - Barcelona 2017 entre d’altres.

Actualment viu a Barcelona i compagina la seva activitat com a compositor amb la seva altra gran vocació, l’educació musical, com a professor a l’escola de música Joventuts Unides de La Sénia i l’Escola Municipal de Música Can Ponsic de Barcelona.

 

 Articles del blog relacionats

Product successfully added to the product comparison!