Categoria

Categoria


Novetat discogràfica: Cap de fibló

Publicat al: 03/05/2017 17:22:49
Categories: Notícies

Novetat discogràfica: Cap de fibló

El darrer treball de Feliu Gasull és un veritable Cap de Fibló, un tornado guitarrístic que des dels paisatges salvatges, mediterranis i lluminosos del Cap de Creus, un viatge per camins d’innovació idiomàtica, estètica i conceptual amb la guitarra com a protagonista i musa.

El compositor barceloní ofereix una selecció de la seva darrera producció per a guitarra sola, dues guitarres i veu i guitarra. Una música que des de la forma i el format petit explora l’abisme creatiu amb tanta llibertat com arrelament a la terra.

Feliu Gasull interpreta amb tècnica precisa i expressivitat apassionada un repertori de gran virtuosisme només a l’abast dels millors guitarristes dels món. Així va desgranant estudis de gran virtuosisme, bonsais per dues guitarres (com el seu nom ens indica, obres breus però de gran intensitat) i 4 cançons per a veu i guitarra, interpretades per la soprano Assumpta Mateu, amb qui, darrerament, Feliu Gasull col·labora assíduament en concerts arreu del món.

El disc, com la música de Feliu Gasull, és inclassificable, no admet etiquetes per la singularitat de la proposta: síntesi alquímica de la tradició, l’avantguarda i la música popular.

FELIU GASULL, el guitarrista i compositor català més internacional

Feliu Gasull, “descompositor” com li agrada definir-se és un dels guitarristes i creadors musicals catalans de més projecció internacional. La frescor i lluminositat mediterrània de la seva creació fa fàcilment identificable la seva producció sempre, però, original i sorprenent.

És aclamat en els festivals més prestigiosos d’arreu i formacions i institucions musicals de primer nivell li encarreguen i estrenen obres: Symphony Orchestra of Indiana University (Bloomington, Indiana , EUA); New Music Ensemble (Indiana Unisersity, Bloomington, Indiana , EUA); Baltimore Chamber Orchestra (Columbia, Maryland, EUA); Sinfonieta de Caracas (Veneçuela); Orquestra de Cambra del Teatre Lliure (Barcelona); Orquestra Ciutat de Barcelona; Santa Fe Symphony Orchestra (New Mexico, EUA); Chamber Orchestra of the Santa Fe Music Festival (New Mexico, EUA); Coral Cantiga (Barcelona); Cor Polifònica de Puigreig; Nieum Ensemble (Holanda); Coral Lerània (Barcelona); Forum Vocal (Barcelona); Orquesta del IV Festival Iberoamericano de Guitarra (Santiago de Chile, Chile); Cor de Tarragona; Grup 21; Cor de Lleida; World Youth Choir; etc.

L’any passat va ser el compositor resident del festival Spegtra (Aachen, Alemanya) on es van programar 6 concerts amb música seva, masterclass, etc. El festival es va cloure amb l’estrena del Concert de l’Obaga (concert per a guitarra, veu, clarine, arpa i cordes). Aquest gener En paraules d’Assumpta Mateu “Feliu Gasull transita pel camí de buscar notes, d’escoltar-les, de palpar la vida amb les mans a la guitarra, de descobrir l’amor que hi ha dins del so d’unes cordes, d’unes paraules, d’una veu...”.

ASSUMPTA MATEU, la sensibilitat feta veu        

El disc compta amb la col·laboració de la veu d’Assumpta Mateu. A Feliu Gasull i Marta Mateu a més a més d’unir-los el fet d’impartir docència a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), els uneix la complicitat en projectes artístics comuns: la veu d’Assumpte mateu ha estrenat moltes de les darreres creacions de Feliu Gasull per a aquest instrument, Feliu i Assumpte ofereix concerts conjunts com a duo, etc.

Les tres obres que interpreta Assumpta Mateu són Tres quarts (sobre un text d’Enric Casasses, poeta de capçalera de Feliu Gasull), Nani nani (poema tradicional sefardita), Etern (sobre una traducció de Narcís Comadira d’un poema de Giuseppe Ungaretti) i finalment Estel dolç de la nit sobre un poema de la soprano Assumpta Mateu. És precisament ella qui signa el text de presentació del CD.

Productes relacionats

Entrades relacionades

Product successfully added to the product comparison!