Categoria

Categoria


Després de 80 anys, la Tempesta és Esvaïda?

Publicat al: 21/07/2016 05:31:39
Categories: Notícies , Presentacions

Després de 80 anys, la Tempesta és Esvaïda?

Fidels al nostre compromís de fer sonar la nostra música, presentem la reestrena, aquest divendres a les nou del vespre al Teatre Fortuny de Reus, de la comèdia lírica de J.Serra i C.Montoriol estrenada en plena Guerra Civil i que serà portada al disc al llarg d'aquest cap de setmana.

Tempesta Esvaïda de Joaquim Serra i Carme Montoriol[/caption] Han hagut de passar 80 anys després de l'inici de la gran tempesta per recuperar Tempesta Esvaïda, una deliciosa comèdia lírica amb música de Joaquim Serra (1907-1957) i text de Carme Montoriol (1892-1966) estrenada el 7 de novembre de 1936, ja esclatada la Guerra Civil, al Teatre Nou de Barcelona. Aquest divendres el Teatre Fortuny de Reus acollirà, a les nou del vespre, la reestrena d'aquesta obra lírica marinera d'autoria empordanesa (Serra era de Peralada i Montoriol de Figueres) coincidint amb el 50 aniversari de la mort de Carme Montoriol (26 de juliol de 1966), una prometedora intel·lectual, traductora i escriptora que va veure la seva carrera estroncada per la Guerra Civil.

L’espectacle compta amb l’Orquestra Camera Musicae de Tarragona, dirigida en aquesta ocasió per un expert en el terreny operístic: Diego Martin-Etxebarria, director basc format a l’ESMUC.

Tempesta esvaïda compta amb sis solistes principals de gran reconeixement: encapçalats pel tenor Roger Padullés, la soprano Elena Copons, els barítons Toni Marsol i Xavier Mendoza i les mezzosopranos Anna Alàs i Jové i Tànit Bono. Com s’escau en aquest tipus d’obres, el cor hi té un rol molt destacat: en aquesta ocasió, el prestigiós cor Lieder Càmera és l’encarregat de recrear aquesta peça d’un músic clau durant la primera meitat del segle XX. Tot i que Joaquim Serra és conegut principalment per la seva producció dins l’àmbit coblístic, se li reconeix un gran talent per a la instrumentació i l’articulació de línies melòdiques, fet que ja van explicitar contemporanis seus com el mestre Eduard Toldrà.

La recuperació d'aquesta sarsuela en format concert semiescenificat és possible gràcies a l’Associació per a la Divulgació, l’Ensenyament i la Promoció de la Música Catalana (www.adep.cat), l’Orquestra Camera Musicae de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El preu de les entrades per a la representació d’aquest divendres, 22 de juliol, a les nou del vespre, al Teatre Fortuny, és de 8, 15 i 22 euros, respectivament.

Per a més informació: http://www.teatrefortuny.cat/tempesta-esvaïda

Entrades relacionades

Product successfully added to the product comparison!