Categoria

Categoria


Andreu Diport i Gerard López escriuen i guanyen La Sardana d'Ígor Stravinsky

Publicat al: 17/05/2021 23:32:09
Categories: Concerts , Notícies , Premis i concursos

Andreu Diport i Gerard López escriuen i guanyen La Sardana d'Ígor Stravinsky

El Casino l’Aliança del Poble Nou ha acollit la gala de lliurament dels premis LA SARDANA D’ÍGOR STRAVINSKY en el marc de la qual la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona ha estrenat les obres finalistes.

En la primera part la cobla, sota la direcció de Marcel Sabaté, ha ofert una selecció de les sardanes que l’any 1924, la Cobla Barcelona, va oferir al compositor rus Ígor Stravinsky i que van donar peu a la llegenda sobre la sardana d’Stravinsky. Tot seguit la cobla ha estrenat les cinc sardanes finalistes i la menció especial: Amb l’ocell al voltant del sol de Roland Besson (1962), I malgrat tot... la primavera! de Xavier Cassanyes i Edo (1957), Sardana d’Andreu Diport i Feliu (1998), Podrobneye Garreta de Jordi Feliu i Horta (1971), Més Stravinsky de Joan Vila Safont (1979) i Stravinskiana de Joan Lluís Moraleda i Perxachs (1943) (menció especial del jurat).

Després de les estrenes, Bernat Cabré (cofundador de FICTA edicions i secretari del jurat presidit per Antoni Ros-Marbà i integrat per Marcel Sabaté i Reixach, i Miquel Villalba) ha procedit a llegir el veredicte del jurat que dona el premi de la categoria A (sardana per a cobla) a l’obra SARDANA del jove compositor Andreu Diport i Feliu (1998),i de la categoria B (sardana per a piano) a Fanfara sardanística de Gerard López Boada (1969).

Andreu Diport que actualment està cursant estudis de composició a Varsòvia (Polònia) ha excusat la seva assistència i, en lloc seu, el seu germà a recollit el guardó i ha agraït un premi que reconeix la primera incursió sardanista del compositor. Per la seva part Gerard López a aprofitat el seu breu parlament d’agraïment del premi per demanar (parodiant Stravinsky): “més garreta, més Stravinsky, més música i més cultura!”

Totes les obres finalistes i guanyadores seran publicades per l’editorial FICTA edicions i les dues sardanes guanyadores rebran un premi en metàl·lic de 1.500 € (sardana per cobla) i 1.000 € (sardana per a piano).

Entrades relacionades

Product successfully added to the product comparison!