Categoria

Categoria


La Sardana d'Igor Stravinsky

Publicat al: 06/01/2021 08:08:53
Categories: Notícies , Premis i concursos

La Sardana d'Igor Stravinsky

En motiu del 5è aniversari de FICTA edicions i del 50è aniversari de la mort d’Igor Stravinsky (1882-1971), l’editorial gironina convoca una edició única del concurs de composició La Sardana d’Igor Stravinsky. Un concurs dotat amb 2.500€ en metàl·lic i que inclourà l'estrena i publicació de les obres.

L’any 1924 Igor Stravinsky, durant la seva primera visita a Barcelona (en que dirigí, entre d’altres, L’Ocell de foc al capdavant de l’Orquestra Pau Casals), assistí a una audició de sardanes i quedà fascinat per la sonoritat de la cobla i entusiasmat amb les sardanes de Juli Garreta. Diuen que exclamà «més Garreta, més Garreta!» i que posteriorment digué «quan sigui a París, envieu-me unes sardanes que les vull estudiar, envieu-me, també, unes quantes melodies populars; després, jo us enviaré una sardana meva».

La sardana, si el gran compositor rus la va escriure, no va arribar mai i tampoc s’ha trobat mai.

És per resoldre definitivament l’enigma de la Sardana d’Igor Stravinsky que convoquem aquest concurs, per a què un compositor català l’escrigui (a partir de les dades que disposem).

Teniu les bases i tots els detalls de la convocatòria aquí.

Product successfully added to the product comparison!