Categoria

Categoria


La Sardana d’Igor Stravinsky ja té finalistes!

Publicat al: 10/04/2021 14:54:30
Categories: Concerts , Notícies , Premis i concursos

La Sardana d’Igor Stravinsky ja té finalistes!

El jurat del Concurs de Composició La Sardana d’Igor Stravinsky s’ha reunit telemàticament aquest matí per escollir els finalistes i guanyadors de les dues categories del certamen convocat per l’editorial i discogràfica gironina FICTA Edicions en motiu del cinquè aniversari de l’editorial i el cinquantè aniversari de la mort del compositor rus.

Les 31 obres presentades a les dues categories ( 23 sardanes per a cobla i 8 sardanes per a piano) han estat estudiades i sotmeses a deliberació d’un jurat presidit pel director i compositor Antoni Ros-Marbà (l'Hospitalet de Llobregat, 1937) i integrat per Marcel Sabaté i Reixach (Tortellà, 1970), director de la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona i professor a l’ESMUC; Miquel Villalba (Barcelona, 1968), pianista; i Bernat Cabré i Cercós (Barcelona, 1965), musicòleg i editor a FICTA edicions que ha actuat com a secretari del jurat amb veu però sense vot.

Les sardanes finalistes per a cobla seran estrenades el dia 17 de maig a l’Aliança del Poblenou en un concert protagonitzat per la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona. Durant aquest concert es donaran a conèixer els guanyadors de les dues categories. En la primera part del concert la Cobla Sant Jordi interpretarà les obres que la Cobla Barcelona va oferir a Igor Stravinsky el 1924 durant la seva primera visita a Barcelona i que va donar peu l’enigma de la Sardana d’Igor Stravinsky.

Els finalistes en la categoria de Sardana per a cobla són

  • Roland Besson (1962) Amb l’ocell al voltant del sol
  • Xavier Cassanyes i Edo (1957) I malgrat tot... la primavera!
  • Andreu Diport i Feliu (1998) Sardana
  • Jordi Feliu i Horta (1971) Podrobneye Garreta
  • Joan Vila Safont (1979) Més Stravinsky

Els finalistes en la categoria de Sardana per a piano són

  • Gerard López Boada (1969) Fanfara sardanística
  • Àngel Pérez Ortega (1993) La llegenda de Sant Jordi

A més dels finalistes i guanyadors de les dues categories, el jurat ha decidit fer una Menció especial a la sardana per a cobla Stravinskiana del compositor Joan Lluís Moraleda i Perxachs (1943), una obra que ha sorprès per la capacitat de construir una sardana utilitzant només temes musicals d’Igor Stravinsky. Aquesta obra serà estrenada, com les finalistes, en el concert del dia 17 de maig.

Totes les obres finalistes seran publicades per l’editorial FICTA edicions i les dues sardanes guanyadores rebran un premi en metàl·lic de 1.500 € (sardana per cobla) i 1.000 € (sardana per a piano).

Entrades relacionades

Product successfully added to the product comparison!