Categoria

Categoria


Cançons de Francesc Civil en concert

Publicat al: 29/03/2018 07:51:02
Categories: Concerts , Notícies , Premsa i mitjans

Cançons de Francesc Civil en concert

El passat 25 de març a l'Ateneu Barcelonés i en el marc del 7è CICLE DE MÚSICA CATALANA JOAN MANÉN, Anna Alàs, mezzosoprano i Miquel Villalba, piano van presentar un programa amb obres de Manuel Blancafort, Frederic Mompou i Francesc Civil. 

El concert, que servia per presentar el primer volum dels enregistraments de la integral de les cançons de Blancafort i organitzat per l'Associació Joan Manén, ha merescut grans elògis per part de la crítica i del públic present:

"un recital sublim amb dos dels millors intèrprets d’aquest repertori que tenim actualment a Catalunya, la mezzosoprano Anna Alàs i el pianista Miquel Villalba"

Els intèrprets van oferir un programa amb lied de Manuel Blancafort, Frederic Mompou i Francesc Civil. D'aquest d'arrer ens diu Aleix Palau a la seva crítica de la Revista Musical Catalana:

La música de Francesc Civil (1895-1990) és una veritable troballa. El compositor gironí està sent recuperat gràcies a l’esforç de Miquel Villalba, que ja ha gravat un disc amb la seva obra per a piano. Les cançons presentades a l’Ateneu, algunes d’inèdites, han estat redescobertes recentment per l’intèrpret a l’arxiu de la família Civil. Van interpretar-ne Rosa del soloTàlem (cant XIII), Desfici, Estival i Jugant, música de gran riquesa i que, sense perdre la perspectiva tradicional del nostre llenguatge, ofereix un panorama romàntic que ve reforçat per una literatura riquíssima com és la de Josep Tharrats (pare del cèlebre pintor), Josep Carner o Joan Maragall.

Ficta està treballant en la publicació de la integral de la música vocal de Francesc Civil que està previst que pugui veure la llum el 2019.

Podeu llegir tota la crítica clicant aquí.

Product successfully added to the product comparison!