Categoria

Categoria


Presentació de Records i somnis a Girona i Barcelona

Publicat al: 23/03/2021 09:29:54
Categories: Concerts , Notícies , Presentacions

Presentació de Records i somnis a Girona i Barcelona

El proper dimarts 6 d’abril Girona acollirà l'acte de presentació del disc Records i somnis, el primer enregistrament de la integral per a veu i piano del compositor guixolenc Juli Garreta Arboix (1875-1925). El disc ha estat enregistrat pel tenor Roger Padullés acompanyat al piano per Francisco Poyato. L’acte tindrà lloc el dia 6 d'abril a les 19h a l'Aula Magna de la Casa de Cultura   de Girona i intervindran, a més a més dels dos intèrprets, el musicòleg gironí Joaquim Rabaseda especialista en la vida i obra de Juli Garreta, i serà presidit per l'Il·lm. Sr. Albert Piñeira, vicepresident 2n de la Diputació de Girona. Al final de l’acte els intèrprets interpretaran una selecció de peces del disc.

L'accés és gratuït però amb aforament limitat i inscripció prèvia. Us preguem d'inscriure-us omplint el següent formulari.

Records i somnis porta al disc, per primera vegada, les 21 cançons que s'han conservat de Juli Garreta (es creu que en va compondre unes seixanta). Els textos d'aquestes cançons (compostes entre els anys 1900 i 1907) són de diversos autors: Francesc Matheu, Jacint Verdaguer, Gregori Zanné, Salvador Albert, Josep Calzada, Apel·les Mestres i Víctor Català. També s'hi troben cançons populars com Corranda, La molinera i L’hereu Riera i una única obra religiosa: Ave Maria.

Aquest treball discogràfic ha estat possible gràcies a un intens treball de recerca de les obres (la majoria inèdites) de Juli Garreta a la Biblioteca de Catalunya, al Palau de la Música Catalana i d’altres arxius particulars.

Concert a Barcelona

L'endemà, dimecres 7 d'abril a les 19h, tindrà lloc el concert de presentació del CD a L'Auditori de Barcelona dins el cicle Música de Cambra. El públic assistent podrà gaudir de l’audició en directe de totes les cançons que integren el disc. Les entrades per aquest concert estan disponibles aquí.


Entrades relacionades

Product successfully added to the product comparison!