Categoria

Categoria


Èxit en l'homenatge a Francesc Civil a l'Auditori de Girona

Publicat al: 20/12/2015 17:34:12

Èxit en l'homenatge a Francesc Civil a l'Auditori de Girona

Ahir vam viure l’estrena de tres obres del mestre Francesc Civil i Castellví, a l’Auditori de Girona, homenatjant el 25è aniversari de la seva mort.

S’obria el concert amb el Poema camperol per a orquestra, fantasia simfònica sobre la cançó popular “Un pobre pagès”. Tot seguit, en el Concert per a piano en Re, el reconegut pianista Miquel Villalba va captivar el públic per l’ambició de l’obra, la brillantor del primer i tercer moviment i la bellesa del segon. Finalment, El nostre Nadal, un cicle de 15 nadales per a cor i orquestra, va ser l’obra escollida per tancar la vetllada. El cor, molt ben preparat, va encisar els oients amb aquesta obra, inèdita fins avui, que mai va arribar a ser estrenada ni enregistrada.

Tres estrenes en una sola nit, un públic satisfet i gratament sorprès, tot gràcies a la feina de grans músics sobre l'escenari: la Coral Sant Jordi, la GIOrquestra, en Miquel Villalba i la direcció de Marcel Sabaté i Lluís Vila i Casañas.

Vam assistir ahir a una nit històrica, en la celebració de l’obra i la personalitat d’una figura clau del món musical gironí. Civil fou un personatge influent i reconegut durant la segona meitat del segle XX, i a través de l’estrena d’aquestes tres obres hem volgut retre-li homenatge i, d’alguna manera, fer-li justícia.

La nostra feina, però, no s’acaba aquí. Aquesta tarda, a les 18.30h, podrem tornar a sentir El nostre Nadal en la versió per a cor mixt i piano, editada per Ficta, amb les veus de la família coral de la Coral Sant Jordi, a l’Oratori de Sant Felip Neri de Barcelona; així com també el dia 27 de desembre a Castellbisbal. A més a més, la versió original per a cor mixt i orquestra es tornarà a interpretar el diumenge 24 de gener a Molins de Rei, vila natal de Civil.

Des de Ficta volem que Francesc Civil, com a personatge polifacètic del nostre llegat musical, arribi al públic català i se'l senti seu. És per això que creiem en fer ressò de la seva obra i la seva història. Ahir vam fer sonar la seva música -i la podreu sentir en directe fins el proper 24 de gener-, però esperem que això desperti també l'interès de músics i melòmans d'arreu del país, per tal que la seva figura perduri en el paisatge sonor contemporani.

Per si vols saber-ne més... Petit reportatge de l'homenatge a Civil en aquest enllaç, també al programa Microtons i al Notes de clàssica.   No deixeu de visitar-nos i seguir-nos a les xarxes        

Entrades relacionades

Product successfully added to the product comparison!