Categoria

Categoria


Portem la música catalana a MART!

Publicat al: 11/07/2016 17:29:01
Categories: Notícies

Portem la música catalana a MART!

Isabel, Scherzo coral sobre una cançó tradicional catalana de Martí Ferrer i Bosch

Aquest dies està tenint lloc a Montespertoli (Toscana) el Seminari de formació del projecte europeu MARS (Music and Resilience Suport). Martí Ferrer, el nostre co-fundador, hi serà en qualitat de compositor i director coral integrant-se a un equip de professors internacionals (Regne Unit, Itàlia, França, Líban i Catalunya) i interdisciplinari (psicòlegs, musico-terapeutes, musics, compositors, etc).

El soci català del projecte és el Moviment Coral Català, la confederació coral catalana que treballa per a l'articulació nacional i internacional del cant coral català. La música tradicional catalana serà present al seminari gràcies a Isabel, un scherzo coral sobre la melodia tradicional per a cor de veus mixtes a capella.

Aquesta versió coral de la relativament poc coneguda cançó tradicional catalana és un petit prodigi d'ecologia musical. El compositor ha aconseguit no escriure ni una nota pròpia en tot l'arranjament.

Està tota escrita a partir de la mateixa melodia amb un interessant treball contrapuntístic tot manllevant altres melodies o fragments de melodies tals com ara Els Segadors, Kyrie gregorià i motius de les bandes sonores de James Bond i El Padrí.

Una obra tant divertida d'escoltar com de cantar que segur servirà per il·lustrar com fer arranjaments de cançons fent servir el material que ens ofereix la mateixa cançó o altres cançons d'altres contexts i cultures. FICTA, la nova editorial de música catalana promociona la nostra música arreu, fins i tot a MARS unes sigles en anglès que un traductor traïdor traduiria per MART.

Product successfully added to the product comparison!