Categoria

Categoria


Premi d’assaig musical

Publicat al: 23/02/2021 08:25:25
Categories: Notícies , Premis i concursos

Premi d’assaig musical

L’organització cultural Joventuts Musicals de Catalunya i l’editorial musical i discogràfica Ficta Edicions i Produccions, SL impulsen un nou premi internacional bianual d’assaig musical. El “Premi JM Catalunya – Ficta Edicions” d’assaig musical neix del convenciment que la salut cultural d’un país es mesura, també, amb la qualitat i la quantitat d’assagística que s’hi publica i davant la necessitat d’omplir buits en aquesta matèria al nostre país.

 

El concurs es convocarà bianualment i té un deliberat caràcter de beca per a la redacció d’un assaig en el que l’autor o la temàtica siguin catalans. Podran optar a aquest premi els projectes d’assaig musical escrits des de qualsevol perspectiva, disciplina o àmbit científic. L’autor del projecte guanyador tindrà un any per a redactar l’assaig que serà publicat el darrer trimestre del 2022. El premi està dotat amb 3.000 € i la publicació de l’assaig.

 

Les propostes es podran presentar telemàticament fins el dia 30 d’abril de 2021 i a més del projecte d’assaig (amb l’esquema o índex) els candidats hauran de presentar un article inèdit sobre el tema o un aspecte del tema objecte del futur assaig. Aquest article servirà per valorar la capacitat de l’autor per combinar el rigor acadèmic amb la vocació divulgativa, la capacitat per articular un discurs sòlid i coherent i la qualitat literària de l’escriptura. També es constitueix el premi especial Revista Musical Catalana pel qual la revista editada per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música publicarà un o diversos d’aquests articles finalistes.

 

JURAT DE LA PRIMERA EDICIÓ

El jurat del premi estarà integrat per Raül Garrigasait (1979, escriptor, hel·lenista i editor), Benet Casablancas (1956, compositor, docent i assagista), Mònica Pagès (1972, periodista cultural, comissària, traductora i escriptora), Joan Magrané (1988, compositor i articulista) i Tess Knighton (1957, musicòloga i docent). Bernat Cabré, de Ficta edicions, i Miquel Cuenca, Secretari General de Joventuts Musicals de Catalunya, assumiran la secretaria col·legiada del jurat amb veu però sense vot.

Bases i més informació aquí

Product successfully added to the product comparison!