Categoria

Categoria


35 obres, un premi i dos mencions al Concurs de composició coral Joan Maragall

Publicat al: 13/11/2018 15:17:17
Categories: Notícies , Premis i concursos

35 obres, un premi i dos mencions al Concurs de composició coral Joan Maragall

El jurat del Primer Concurs de composició coral Joan Maragall ha decidit per unanimitat atorgar-lo a l’obra «Romanza sens paraules», d’Andreu Diport i Feliu, amb mencions a «La balada del bes», de Carles Prat Vives, i «Excelsior», de Josep Alarcón Carlín.

El premi, convocat per l’Associació Família de Joan Maragall i Clara Noble, amb la col·la­boració de la Biblioteca de Catalunya i la Institució de les Lletres Ca­talanes i el patrocini d’Òmnium Sarrià-Sant Gervasi i Cementiris de Barcelona,té la doble finalitat de promoure la creació musical entorn de l’obra literària de Joan Maragall i de contribuir a proveir de repertori de qualitat els cors del país i d’arreu.

El jurat, format pel compositor Josep Ollé i Sabaté;  Martí Ferrer, editor de Ficta Edicions i Produccions, i Oriol Castanyer, director de la Coral Sant Jordi, ha valorat un total de 35 obres que han musicat diversos poemes de Joan Maragall.

El poema «Romanza sens paraules», escrit probablement el 1892, pertany al recull Les disperses, editat per Joventut el 1904 i únic llibre de poesies que Maragall no va publicar a L’Avenç i no es va pagar de la seva butxaca.

«La música que he escrit es mou entre la modalitat i la tonalitat. S’agafa el poema per desenvolupar les tres seccions de la peça: la primera, amb una harmonia modal i un caràcter dolç, descriu la situació que Maragall evoca: una joveneta bevent aigua de la font; la segona, amb un caràcter més joiós i popular, transmet l’alegria que es desprèn del mullader en què participen també els seus germanets, i la darrera, on es torna al caràcter inicial, evoca la percepció que el germanet més petit té de la situació, des d’una perspectiva dolça i innocent», explica el compositor.

L’editorial de música catalana FICTA Edicions i Produccions SL publicarà aquesta peça guanyadora i també les dues obres amb menció, de Carles Prat i Josep Alarcón.

«Romanza sens paraules» s’estrenarà a la Festa de l’Ametller Florit el proper diumenge 10 de febrer de 2019, a les 12 h, al Cementiri de Sant Gervasi, amb la interpretació de la Coral Sant Jordi i el Cor Jove de la Coral Sant Jordi, que faran la cloenda coral de l’acte.

Product successfully added to the product comparison!