Categoria

Categoria


Miquel Oliu i Nieto 

Músic, format com a pianista i compositor. Nascut a Barcelona el 1973. Inicia els seus estudis musicals i pianístics a Olot amb Mercè Valls de l’Acadèmia Marshall de Barcelona. Format al Conservatori Superior de Música de la mateixa ciutat amb Antoni Besses que el qualifica de “pianista intel·ligent, refinat i profund”; obtenint el títol superior de l’especialitat amb les màximes qualificacions i diversos premis.

trabajo de claridad y belleza extraordinarios (...) no le importa que su obra sea "bella" en los tiempos que corren (José Luís Pérez de Arteaga)

En la seva evolució musical i pianística destaca la influència del pianista i pedagog belga Frédéric Gevers de qui va rebre classes regularment. Ha rebut consells de Mercè Roldós, JMªColom, Michel Béroff (París) i Pascal Devoyon (Berlín) entre d’altres. El seu interès per la música en la seva vessant més teòrica i creativa el porta a cursar d’altres assignatures, obtenint així també els títols superiors de Pedagogia, i de Solfeig, Acompanyament i Teoria de la música, (pla 66) amb les màximes qualificacions. Destaca els cursos d’anàlisis de música del S.XX amb Carles Guinovart i Roy Howat.

Bien diseñada, con interesante trabajo de timbres, Alegorías de otoño muestra al compositor como un dominador de la micropieza. (...) una carrera que promete. (Tomás Marco)

Encara que té interès per escriure música des de petit, no és fins més tard que cursa els estudis de composició, al Conservatorio Superior de Musica de Aragón (Saragossa) amb el professor Agustí Charles acabant la carrera superior al 2002. En la seva evolució com a compositor ha estat molt important el contacte amb Ramon Humet de qui rep classes de manera més o menys regular durant dos anys (2010-2012). Ha rebut consells de Josep Soler i Benet Casablancas, entre d’altres. Assisteix a diverses classes magistrals i cursos de perfeccionament destacant els de Sofia Gubaidulina (2013) i Tristan Murail (2015) a Saragossa.

El seu catàleg reuneix obres tant per a instruments solistes, com per diversos conjunts de cambra i orquestra. Ha estat guardonat amb el XXXII Premi Reina Sofia de Composició Musical (2015), amb l’obra “Al·legories de tardor” per a orquestra simfònica, estrenada a Madrid a l’octubre del mateix any per la Orquestra de Rtve sota la direcció del seu titular Carlos Kalmar. És el compositor de la Xarxa de Músiques durant el curs 2016-17, encàrrec de Joventuts Musicals de Catalunya conjuntament amb la Fundació Ferrer-Salat. Actualment, paral·lelament a la composició, desenvolupa la seva activitat professional en el camp de la pedagogia com a professor de piano a l’Escola-Conservatori Professional de música de Vic (des del curs 02-03). És amant dels infants, de la natura i del silenci.

Articles del blog relacionats

Product successfully added to the product comparison!